Tietoisuustaidot-peruskurssi (mindfulness)

Tule oppimaan Mindfulnessia! Mindfulness-menetelmä vähentää stressiä ja ahdistuneisuutta ja parantaa vastustuskykyä, lisää kivun sietoa ja lisää yleistä hyvää oloa. Se myös vähentää väsymystä sekä lisää elämänlaatua. Sen avulla jaksat paremmin, pystyt keskittymään paremmin, sallit luovuutesi kukoistaa ja pääset parempiin tuloksiin työssä ja opiskelussa. Mindfulnessin on osoitettu myös parantavan unen laatua, vähentävän kroonisia kipuja ja migreeniä. Sitä käytetään hoitokeinona korkeassa verenpaineessa, toiminnallisissa vatsavaivoissa, päänsäryssä sekä unihäiriöissä.

Mindfulness avaa tunnelukkoja. Mindfulness auttaa tunnistamaan omia reaktio- ja ajattelutapoja elämän eri tilanteissa. Mindfulness lisää mielentyyneyttä tunnelukkojen aktivoituessa, jolloin voit löytää uudenlaisia toimintatapoja vanhojen tottumusten tilalle. Mindfulness auttaa sietämään vaikeita tunteita, niin ettet enää ajaudu toimimaan tunteittesi ohjaamana.

Mindfulness on mielentila, jossa ihminen tiedostaa tunteensa, ajatuksensa, tekonsa ja motivaationsa ilman arvostelua, tuomitsemista tai analysointia. Mindfulness on meditaatiota, jossa ihminen palautuu läsnäolevaksi. Mindfulness on tarkkaavaista läsnäoloa tässä ja nyt. Mindfulness tarkoittaa samaa kuin tietoisuustaidot tai tietoinen hyväksyvä läsnäolo.

Kurssin ohjelma:
- mitä on mindfulness/läsnäolo?
- tietoisen syömisen harjoitus
- mindfulness ja stressinhallinta
- mindfulnessin periaatteet osa 1
- tietoisen aistimisen harjoitus
- tietoisen hengityksen harjoitus
- mindfulnessin soveltaminen arjessa
- kehomeditaatio-harjoitus
- mindfulnessin periaatteet osa 2
- tietoisen kävelyn harjoitus
- istumameditaatio-harjoitus
- kotiharjoittelu, äänitteiden käyttö

Parhaiten mindfulness-menetelmään pääsee sisälle johdetussa opetuksessa. Kaikki harjoitukset tehdään ohjattuina yksilöharjoituksina ilman suorituspaineita. Kurssi sopii vasta-alkajille ja jo enemmän harjoittaneille. Kuka tahansa voi harjoittaa mindfulnessia ja kehittyä siinä, myös sinä. Tervetuloa mukaan!

Uusi viikonloppukurssi
Päästä irti - vapaudu läsnäoloon
korvaa jatkossa kurssit Tietoisuustaidot-peruskurssi ja Tunnelukkojen avaaminen tietoisen läsnäolon menetelmällä. Kurssi toteutetaan ensimmäisen kerran syksyllä 2013. Kurssi pohjautuu Päästä irti-kirjaan. Lisätietoa uudesta kurssista tulossa myöhemmin.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kursseille mahdollisimman varhain sähköpostitse osoitteeseen info@mentores.fi tai ilmoittautumislomakkeella.

Peruuta kurssille ilmoittautuminen viimeistään viikkoa ennen kurssin ajankohtaa. Myöhemmin tapahtuvista peruutuksista veloitetaan 50% kurssin hinnasta.

Kurssit:

Tilaa kurssitiedote sähköpostiisi

Palaa kurssikalenteriin.

 

Copyright Mentores 2011 www.mentores.fi
Mentores, Merikoskenkatu 7 B, Oulu