Kimmo Takanen
Skeematerapian kouluttaja

Mindfulness-menetelmän kouluttaja
Tietokirjailija


Olen tietokirjailija ja kouluttaja, joka käyttää työssään erilaisia terapeuttisia menetelmiä. Haluan auttaa asiakkaitani elämänhallinnan vaikeuksissa ja tarjoan terapeuttisia työkaluja ongelmien ratkaisuun ja tunteiden käsittelyyn. Opetan uusia tapoja ratkaista ongelmia ja käsitellä tunteita. Valmennan ihmisiä kirjojen ja koulutusten avulla siihen, että heillä olisi itsellään työkaluja ohjata omaa elämäänsä ja hyvinvointiaan parempaan suuntaan. Tunnelukkotyöskentely ei ole psykiatrista hoitotyötä eikä sillä hoideta diagnosoitavia psykiatrisia sairauksia, kuten masennusta tai ahdistuneisuushäiriöitä, vaikka työskentely voikin helpottaa niiden oireita. Tunnelukkotyöskentelyssä painotan skeematerapian menetelmiä sekä läsnäolotaitojen harjoittelua, joiden avulla avataan tunnelukkoja. Kehitän myös itse aktiivisesti uusia työmenetelmiä tunnelukkojen avaamiseen ja ylläpidän suomalaista skeematerapiasivustoa osoitteessa www.skeematerapia.fi, jossa voit lukea lisää skeematerapiasta.

Olen kirjoittanut tunnelukoista kirjan "Tunne lukkosi - vapaudu tunteiden vallasta" (WSOY 2011), johon voit tutustua www.tunnelukkosi.fi -sivuilla. Samoilta sivuilta löydät lisätietoa myös uusimmasta, helmikuussa 2017 ilmestyneestä kirjasta "Murra tunnelukkosi - työstä tunteet, toimi toisin". Läsnäolosta kertovaan kirjaani "Päästä irti - vapaudu läsnäoloon" (Kirjapaja 2013) voit tutustua täällä. Eroamiseen liittyvä "Tunne sydämesi - matka uuteen rakkauteen" kirja on ilmestynyt 2015 (WSOY), lue lisää täältä.

Olen suorittanut kolmen vuoden kognitiivisen psykoterapiakoulutuksen ja minulla on tutkinto kognitiivisesta lyhytpsykoterapiasta. Olen myös suorittanut tietoisuustaitopohjaisen kognitiivisen terapian perustutkinnon. Minulla on koulutuksen tuoma mindfulness-ohjaajan pätevyys ja ohjaan tietoisuustaitoharjoituksia sekä yksilö- että ryhmätilanteissa. Pidän kursseja tietoisuustaitojen kehittämiseen ja tunnelukkojen avaamiseen liittyen.

Olen kouluttautunut Oulun yliopistossa ratkaisukeskeisten työmenetelmien käyttöön ja suorittanut ratkaisukeskeisen valmentajan tutkinnon. Minulla on lisäksi Lyhytterapiainstituutin myöntämä pätevyys tehdä ratkaisukeskeistä yksilö- ja parityöskentelyä. Työskentelen työyhteisöjen parissa tukemalla organisaatioita työhyvinvoinnin lisäämisessä, uupumisen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa sekä työn stressaavuuden vähentämisessä. Olen valtuutettu Ratkaisukeskeinen Työyhteisö–koulutusohjelman kouluttaja.

Olen peruskoulutukseltani tekniikan lisensiaatti Oulun yliopistosta. Akateemisen loppututkinnon olen suorittanut vuonna 1995, lisensiaatin jatkotutkinnon vuonna 2000. Olen aikaisemmalla työurallani toiminut yli 10 vuotta esimies- ja henkilöstönkehittämistehtävissä, ja työskennellyt erityisesti työhyvinvoinnin edistämiseksi työyhteisöissä. Nykyisessä työssäni olen toiminut vuodesta 2007 lähtien.

Osoitteet ja numerot

Mentores
Nummikatu 34, 3.krs
90100 Oulu

Tiedustelut:
044 282 7127 tai
info@mentores.fi (mieluiten sähköpostilla).

 

Copyright Mentores www.mentores.fi
Mentores, Oulu