Skeematerapian koulutusohjelma
Syksy 2019 - Helsinki ja Oulu

Skeematerapian koulutusohjelma antaa tiedollisia ja taidollisia valmiuksia soveltaa skeematerapian työmenetelmiä ammatillisessa työskentelyssä asiakkaiden kanssa.

Skeematerapia on haitallisten skeemojen eli tunnelukkojen työstämiseen kehitetty terapiamuoto. Skeematerapia on 1990-luvulla kehitetty kolmannen sukupolven integratiivinen terapiamuoto, joka yhdistää eri terapiamuotojen parhaat ominaisuudet.

Koulutusohjelma soveltuu kaikille jotka haluavat käyttää skeematerapian työmenetelmiä asiakastyössään (esim. lääkärit, sairaanhoitajat, psykologit, psykiatrit, toimintaterapeutit, psykoterapeutit ja muut terapeuttista, valmentavaa, ohjaavaa tai neuvovaa ihmissuhdetyötä tekevät terveydenhoito-, sosiaali-, koulutus- ja hyvinvointialan työntekijät, esimiehet ja yrittäjät).

Koulutuksen aiheita ovat skeematerapian teoria, terapiaprosessi, haitallisten skeemojen tunnistaminen, selvitymiskeinojen tunnistaminen, lapsuuden vaikutusten arviointi, moodien tunnistaminen, moodikartan laatiminen sekä moodityöskentelyn periaatteet ja menetelmät.

Ohjelma sisältää skeematerapian kokemuksellisten työmenetelmien demonstraatioita sekä niiden harjoittelua. Koulutuspäiviin liittyy pienimuotoisia ennakko- ja kotitehtäviä.

Koulutus on ammatillista täydennyskoulusta eikä se johda tutkintoon tai erityiseen pätevyyteen. Koulutukseen ei ole erityisiä pääsyvaatimuksia. Koulutusohjelmasta saa osallistumistodistuksen.

Koulutusohjelma toteutetaan erikseen sekä Helsingissä että Oulussa. Koulutusohjelma sisältää 5 lähiopetuspäivää:

Helsinki: 16.-17.9.2019, 30.10.2019, 27.-28.11.2019 (klo 10-16)

Oulu: 4.-5.9.2019, 16.10.2019, 13.-14.11.2019 (klo 10-16)

Osallistujan tulee sitoutua koulutusohjelmaan sen keston ajaksi. Korvaavan koulutuspäivän voi suorittaa toisella paikkakunnalla tai toisen koulutusohjelman mukana.

Koulutusohjelman hinta (5 koulutuspäivää) on 1200 euroa (sis. alv 24%). Kurssimaksun voi suorittaa 1-4 erässä. Koulutus on yksi kokonaisuus, yksittäisiin koulutuspäiviin ei voi osallistua erikseen.

Koulutuksen järjestää Mentores ja kouluttajana toimii skeematerapeuttisten työmenetelmien kouluttaja ja tietokirjalija Kimmo Takanen.

Ilmoittautumiset koulutusohjelmaan ilmoittautumislomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen info@mentores.fi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoa skeematerapiasta www.skeematerapia.fi

Lataa esite (PDF).

Lataa lisätietoa koulutuspäivien sisällöstä (PDF).

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutusohjelmaan sähköpostitse osoitteeseen info@mentores.fi tai ilmoittautumislomakkeella.

 

Tilaa kurssitiedote sähköpostiisi

Palaa kurssikalenteriin.

 

Copyright Mentores www.mentores.fi
Mentores, Oulu